Bijdrage fractie betreffende parkeren op het marktplein

VVD heeft recentelijk een voorstel gedaan om het marktplein open te stellen voor parkeren. Een paar maanden geleden wees o.a. de VVD ons voorstel om een Kiss & Ride plek af. Inhoudelijk heeft ons raadslid Jeffrey Scholten de onderstaande vragen/bijdrage gedaan.

Bijdrage Jeffrey Scholten

Wij vinden het een erg sympathieke motie, van de VVD, maar hebben toch nog wat vraagtekens over de timing en de uitvoerbaarheid van dit plan.

Aanstaande maandag wordt er al begonnen met de herinrichting van het burgemeester Jansenplein en de Kloosterhof. Binnen wat voor termijn verwacht de VVD dat dit plan kan worden gerealiseerd?

Ten tweede vraag ik mij af hoe het zit met de verkeersveiligheid. Enkele maanden geleden diende LokaalHengelo een motie in voor het creëren van een Kiss & Ride plek op de Brink tijdens uitgaansavonden. Uw wethouder gaf toen nog aan dat het Marktplein hier niet voor is ingericht en dat dit verkeersonveilige situaties met zich meebrengt. Waarom zou dat nu anders zijn? Volgens mij brengt dit plan veel meer verkeersrisico’s met zich mee.

Daarnaast is het op de drukke dagen niet mogelijk op te parkeren op het plein ivm de markt. Op de overige dagen zijn er volgens mij ruim voldoende betaald parkeerplaatsen beschikbaar in de nabije gelegen parkeergarages. Het tijdelijk verplaatsen van parkeren op de markt, onder deze voorwaarden, zorgt naar mijn inziens niet voor meer bezoekers en meer reuring in de stad.

En als wij dan toch willen experimenteren, laten wij dan lef tonen en komen met een echt experiment. LokaalHengelo zou dan graag zien dat het marktplein tijdelijk wordt ingericht als blauwe parkeerzone of beschikbaar wordt gesteld tegen een sterk gereduceerd parkeertarief, om de binnenstadbezoekers te compenseren voor het ongemak.