Carnavalsclubs op straat?

Altijd Dorst

Bron Altijd Dorst

Vier Hengelose carnavalsverenigingen zijn na 31 augustus dakloos.  Altijd Dorst en de Weidemennekes moeten uit hun gehuurde wagenloods aan de Langelermaatweg. De Windbuul’n en de Deurtrappers zijn al vanaf maart hun onderdak kwijt.  Leo Janssen, raadslid van Lokaal-Hengelo, heeft in een brief aan B&W gevraagd of er geen structurele oplossing mogelijk is.

De Gangmakers, de carnavalsvereniging met de G, is binnenkort ook zijn wagenbouwschuur kwijt. Dat staan vijf carnavalsverenigingen op straat. Meer dan tweeduizend mensen zijn in Hengelo lid van een carnavalsvereniging. Geen bouwloods voor de carnavalswagens is de doodsteek voor de jaarlijkse Lichtparade en de zaterdagoptocht. Want een optocht met alleen ingevlogen wagens uit de omgeving is nep! Optochten zijn heel belangrijk in Hengelo, want dat brengt reuring in de binnenstad. En hoe meer reuring, hoe beter het gaat met de bedrijven in de binnenstad!

Carnaval leeft in het hart van een flink deel van de Hengelose bevolking. Dat is ook te zien aan de vele aanwezigen bij de optocht en bij de zittingen van de vijf verenigingen. Carnaval is een vorm van cultuur, waar veel kinderen op school in Hengelo al mee kennismaken. Maar met opa en oma of papa en mama naar de optocht is volgend jaar niet zo zeker meer…..

Het liefst willen de vijf carnavalsverenigingen een braakliggend stuk grond van de gemeente voor een reële prijs overnemen en er zelf een loods op bouwen. Bouwen is het probleem niet, het stuk grond wel.  Of misschien ook niet. Ligt ergens nog een ‘tumpke’ grond, waar de gemeente vanaf wil?

Lokaal-Hengelo ondersteunt deze vraag van carnavalsverenigingen van harte. Alaaf!

Lees de berichten hierover in Tubantia van 10 en 14 juli 2015.

Lees ook het bericht op http://www.radiohengelotv.nl/lokaal-hengelo-vraagt-hulp-voor-carnavalsverenigingen/lokaal-nieuws-uit-hengelo/nieuws/item?214126

carnavalsclubs op straat 10 juli 2015

Dakloze carnavalsclubs 14 juni 2015