Hengelo kampioen in het negeren van signalen van inwoners

Sinds jaar en dag blinkt de gemeente Hengelo uit in het niet luisteren naar zijn/haar inwoners. Vooral het college lijkt van verkiezingen naar verkiezingen niet ontvankelijk te zijn voor signalen van inwoners en de oppositie. Als het voorstel niet past in wat is afgesproken dan wordt het weggestemd en genegeerd. Dus ook goede voorstellen van oppositiepartijen en, misschien nog wel belangrijker, burgerinitiatieven.

Burgerparticipatie

Er is veel gepraat over burgerparticipatie en zelfs een motiemarkt gehouden waar inwoners/burgers met voorstellen konden komen . Klein probleempje met dit initiatief was dat er helemaal geen geld is voor nieuw beleid van iemand anders dan het college. Zelfs een voorstel dat geen geld kostte is er niet doorgekomen, terwijl we de verantwoordelijk wethouder nog op camera hebben horen roepen dat er geen geld is maar dat er ook voorstellen liggen die geen geld kosten. Nu weten we dat burgerparticipatie een zoethoudertje is van dit college en alle voorgaande colleges.

Waarom nu vragen?

LokaalHengelo en lijst van Veen vinden dat burgerparticipatie erg belangrijk is. Het vertrouwen in de politiek hebben de meeste inwoners al verloren. We  zien bijvoorbeeld, dat de politiek niets doet met burgerinitiatieven waarbij er 4000 handtekeningen zijn opgehaald. Daarmee ondermijn je wederom de burgerparticipatie. Daarom stellen we vragen aan het college om verheldering te geven rondom de burgerparticipatie, dan weten we voor eens en altijd of ze de inwoners serieus nemen en dan niet alleen tijdens de verkiezingsperiode. Hieronder het persbericht en de vragen aan het college over de right to challenge, petities en burgerinitiatieven.

Persbericht burgerparticipatie

SV Raadslid van Veen en Lokaal Hengelo over Right to Challenge, Petities en Burgerinitiatieven (1)