Oud CDA voorzitter heeft het toch weer geregeld

We weten dat het CDA goed is in  het onderhands regelen van zaken of zoals ze het zelf vaak beschrijven “politiek bedrijven”. LokaalHengelo noemt dat “willekeur” en “achterkamertjes”. Meestal worden partijen, zoals het CDA, daar zelf beter van en niet de inwoners van Hengelo. Zo ook de recentelijk bekendgemaakte regeling tussen de oud-partijleider van het CDA en inwoner van Beckum dhr. Harink (https://www.ad.nl/hengelo/de-vier-bouwsels-van-johan-harink-in-oele-mogen-blijven-staan~a82ba378/).

Terug in de tijd

We gaan maar weer eens terug in de tijd. Ons eerst artikel in april 2016 (https://www.lokaal-hengelo.nl/onduidelijkheden-rond-bestemmingsplan-buitengebied-oele/) had te maken met een z.g. bestemmingsplan veegplan buitengebied Oele. Het heeft na diverse onthullingen van onze kant, welke de media zo konden overnemen, tot september 2016 geduurd voordat “onze burgemeester” “Bureau Bing” de opdracht gaf om de integriteit toenmalige voorzitter van het CDA te onderzoeken. Het ging niet van harte, men had het liefst alles onder het tapijt geveegd. Begin oktober 2016 begon er een charmeoffensief om de schade te beperken, er werden 4 overtredingen van de 21 toegegeven, een mooi artikel van een bevriende journalist die vergeet kritische vragen te stellen.

Harink krijgt toch zijn zin

Na een onderzoek van BING werd er geadviseerd dat er verandering moet komen in de vriendjespolitiek. Zie ons artikel van 12 oktober 2016: https://www.lokaal-hengelo.nl/bing-onderzoek-er-moet-wat-veranderen/Het rapport zegt dat het belangrijk is dat er straks politiek en ambtelijk wat gaat veranderen als het rapport uitkomt en duidelijk is waar de échte kneep zit. Zal het BING rapport duidelijkheid geven over de politiek verantwoordelijken en de ambtelijke organisatie in deze kwestie? Zal dit leiden tot aanpassingen? Wat zal de objectieve waarde van het rapport zijn?

We weten nu dat er niets is veranderd. Johan Harink krijgt alsnog goedkeuring voor vier illegale bouwsituaties waarmee hij ook nog eens extra waarde aan zijn boerderij toevoegt, een schande. Twee jaar na het advies van bureau BING is er niets veranderd en krijgt Harink kennelijk toch zijn zin.

Wat betekent dit voor U?

Het zou moeten betekenen dat alle inwoners, ook als ze meer dan 20 overtredingen hebben, een deal kunnen maken met de gemeente over het aanpassen van een bestemmingsplan zoals in het buitengebied. We verwachten trouwens dat U dit niet voor elkaar krijgt omdat het zo niet werkt. We hebben namelijk gezien dat in  de zaak rondom de Toermalijn/fam. Beernink er helemaal geen bereidheid is om tot een oplossing te komen. Andere boeren worden streng gehandhaafd terwijl we bij Harink meermaals een handhavingsverzoek hebben gedaan. Het is nu aan de gemeenteraad om de aanpassing van het bestemmingsplan met de illegale bouwsels van Harink niet goed te keuren. Wat denk U wat er gaat gebeuren?

Weer een opiniestuk van de redactie van LokaalHengelo

Meer informatie via info@lokaal-hengelo.nl.