PERSBERICHT: MEGELINK STOPT!

HENGELO – De fractievoorzitter van LokaalHengelo, Gerrit Megelink, stopt noodgedwongen met zijn werkzaamheden als gemeenteraadslid. Megelink heeft over dit voor hem moeilijke besluit gisteren zijn fractie, de leden en het bestuur van LokaalHengelo geïnformeerd en treedt vandaag met dit persoonlijk persbericht naar buiten.

Hartzeer

Megelink heeft met pijn in het hart de beslissing genomen: “De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van mijn strijd tegen kanker. Tegelijk heb ik mij met ziel en zaligheid ingezet voor de stad waar ik zo van hou, Hengelo. Ik moet nu, met hartzeer erkennen dat dit mij teveel geworden is en ik omwille van mijn gezondheid moet stoppen met mijn werk als fractievoorzitter en raadslid van LokaalHengelo”.

Medische noodzaak

Megelink kreeg kort geleden te horen schoon te zijn: “Een geschenk uit de hemel, waar ik tegelijk een indringende waarschuwing van mijn regie-oncoloog bij meekreeg. Ik heb in de afgelopen jaren roofbouw op mijn gezondheid gepleegd. De combinatie van werken aan herstel en het raadswerk eisen nu hun tol. Er is een medische noodzaak om te stoppen met mijn werk in de gemeenteraad. Doorgaan zou onverantwoorde risico’s met zich meebrengen. Die kan en wil ik voor mezelf en mijn dierbaren niet nemen”.

Voor de volle 100%

Megelink is iemand die er altijd vol voor gaat. Iets op halve kracht doen, past niet bij hem: “Ik ben altijd iemand geweest die er voor de volle 100% voor gaat. Als mens steek ik zo in elkaar en dat heeft me veel gebracht, als voetballer en ondernemer. Met mijn huidige gezondheidssituatie, gecombineerd met het raadslidwerk werkt dit echter tegen me”.

Hengelo

Megelink zal binnenkort afscheid nemen van het college van B & W, de gemeenteraadsleden en ambtenaren. Tijdstip en datum worden nog met de burgemeester en de griffier afgestemd. Waar mogelijk zal hij zijn bijdrage aan Hengelo blijven leveren: “Ik ben een Hengelo’s jong, heb mijn hart aan Hengelo verpand en zal wat ik kan doen blijven doen om Hengelo nog mooier te maken”.

 

(einde persbericht)