Planning Politieke Markt in relatie met invloed bij gemeenteraad

In de Twentse Courant Tubantia van vandaag, 30-05-2016 staat een klein artikel, getiteld “Raadslid Leo Janssen kan het niet in z’n uppie.”

Mooi dat de plaatselijke uitgave van de krant in Hengelo aandacht schenkt aan onze brief. Het is erg jammer dat de berichtgeving over de brief erg summier is. Het is echter een gemiste kans voor de krant om invulling te geven aan haar functie als waakhond over de democratie. Sterker nog, is het wellicht een kwestie van verzuim of veronachtzamen? Wat de reden hiervoor ook moge zijn, ter verduidelijking hebben wij gemeend onze brief hierbij te publiceren.

Onze brief is gericht aan de voorzitters van het Presidium en de Gemeenteraad en niet – zoals de Tubantia heeft gesuggereerd – uitsluitend aan burgemeester Schelberg. De brief van Lokaal-Hengelo gaat over het fenomeen dat onze eenmansfractie door de wijze van samenstellen van de agenda wordt beknot in het recht om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen. Het kan niet zo zijn dat deze werkwijze tegen de geest van de democratie blijft indruisen?

Hier treft u de link aan naar onze brief: Planning Politieke Markt in relatie met invloed eenmansfractie in Gemeenteraad 26-5-2016