Uitkomst kadernota spelen 2016, minder speelplekken en speelruimte

Als enige partij in de gemeenteraad heeft Lokaal-Hengelo zich druk gemaakt om de kadernota spelen  2016 zodanig om te buigen dat er voldoende speelplekken en speelruimte voor de kinderen zou komen. We hebben daar een amendement voor ingediend die onbegrijpelijk niet gesteund werd. Schijnbaar is voldoende speelplekken en speelruimte geen belangrijk item voor andere partijen. Wij zullen ons daar wel druk over blijven maken.

meerspeelruimte

In vergelijking met de ‘oude’ speelnota 2008 zijn er maar liefst 20% minder  speelplekken en wordt de speelruimte beduidend minder. Om dat te formaliseren doet men daar in de nota maar geen uitspraak meer over. Kun je daar als politieke partij ook niet meer op toetsten. Lekker democratisch dus. Waren er in 2012 nog circa 400 speelplekken daar zullen in er straks nog iets meer dan 300 van over blijven en de meest speelplekken zullen qua speelruimte flink ingeperkt gaan worden.

Actie van de bewoners van Hart van Zuid voor een volwaardige speelplek

Ook hebben wij ons hard gemaakt voor de bewoners van het Hart van Zuid en hun gesteund in hun strijd voor een volwaardige speelplek met dito speelruimte. Gelukkig heeft het protest hiervoor wel een luisterend oor gekregen bij de verantwoordelijke wethouder, mede door de handtekeningenactie (meer dan 100) vanuit de buurt en de petitie die voor de gemeenteraadsvergadering van woensdag 22 juni jl. door woordvoerder Lourens Klaassen werd overhandigd. Radio/tv Hengelo heeft hierover een mooi item gemaakt (zie filmpje). Wij blijven natuurlijk ook de vinger aan de pols houden.

Ook was weer opmerkelijk dat de TCTubantia redactie Hengelo de actie voor een volwaardige speelplek schijnbaar geen item vonden om te vermelden. Zal ook wel weer iets te maken hebben met voorkeuren en prioriteiten zullen we maar zeggen. Daarom plaatst Lokaal-Hengelo dit op haar site want daar hebben de burgers in Hengelo recht op.

Bijlagen: filmpje Radio/tv Hengelo

 

Auteur: Leo Janssen